Eurofondy na riešenie marginalizovaných rómskych komunít - Rudolf, Ján, 1977-
V programovom období 2014 – 2020 má Slovensko k dispozícií viac než 380 miliónov € na riešenie problematiky marginalizovaných rómskych komunít. Nejde však o peniaze len pre túto komunitu, ale má to byť chápané tak, že tieto zdroje majú pomôcť väčšinovému obyvateľstvu riešiť neduhy marginalizovaných komunít a mať aj priamy osoh pri čerpaní eurofondov v tejto oblasti. V tomto období sa tieto zdroje využívajú prostredníctvom operačného programu Ľudské zdroje, ktorého riadiacim orgánom je Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Pri implementácii týchto peňazí vykonáva funkciu sprostredkovateľského orgánu, teda implementačnej inštitúcie ministerstvo vnútra so splnomocnencom vlády pre rómske komunity.