Volatility and correlations in stock markets: the case of US S&P 500, Japan Nikkei 225 and DAX indices - Bikár, Miloš, 1973-
Prepojenosť a vplyv základných i behaviorálnych efektov na svetové finančné trhy. Analýza časovej premenlivosti vybraných indexov svetových akciových trhov pomocou korelačného modelu a vyhodnotenie vplyvu behaviorálnych účinkov účastníkov trhu na volatilitu. Kľúčový vplyv cenovej politiky centrálnych bánk, verejných dlhov a úrovní inflácie na akciové trhy.