Depopulation phenomenon of Lithuania: upcoming challenges for the country’s economy - Mileris, Ričardas
Litovský fenomén vyľudňovania, ktorý pokračoval za súčasných dvadsaťšesť rokov motivuje mnohých ekonómov predvídať možné dôsledky tohto negatívneho trendu na litovské hospodárstvo. Prognózy zmien obyvateľov Litvy v perspektíve dvadsaťtri rokov. Demograficke a emigračné faktory spôsobujú pokles počtu obyvateľov Litvy. Hlavné ekonomické rozdiely medzi Litvou a ostatnými krajinami EÚ boli analyzované s cieľom pochopiť ekonomické dôvody emigrácie a vyľudňovaniu. Komparatívna analýza ekonomík EÚ umožnila určiť cieľové hodnoty litovských makroekonomických ukazovateľov kedy by sa mohlo očakávať zníženie emigrácie.