Kontrastive Analyse der Phraseologismen und Metaphern: deutsch (BRD) - slowakisch - Adamcová, Lívia
Stručný prehľad politického systému, hospodárstva a kultúry Spolkovej republiky Nemecko. Metaforická konceptualizácia politiky, ekonómie a kultúry v novinách. Vybrané príklady tejto kontrastívnej lingvistickej analýzy z rôznych sociálnych oblastí poukazujúce na veľkú rozmanitosť politiky, ekonomiky, kultúry a vysoký podiel frazeologizmov. V empirickej časti bolo lingvisticky analyzovaných a realizovaných celkom 91 rôznych frazeologizmov a metafor.