Kontrastive Analyse der Phraseologismen und Metaphern: deutsch (Österreich) - slowakisch - Pospíšilová, Jana, 1950-
Politické a hospodárske charakteristiky Rakúskej republiky. Charakteristika rakúskej dennej tlače. Úvod do frazeológie, kontrastná analýza. Tematické slovné polia v rakúskych novinách Die Presse. Sledovanie frazeológií a metaforických slovných polí, rozdielov medzi slovenským a nemeckým jazykom a do akej miery sa vyskytujú.