Kontrastive Analyse der Phraseologismen und Metaphern: englisch - slowakisch - Adamcová, Silvia, 1984-
Stručný prehľad politického systému, hospodárstva a kultúry Spojených štátov amerických. Funkcie amerického variantu angličtiny. Zoznam vybraných frazeológií a metafor New York Times International Edition, ako jazykovo neutrálnych novín.