Kontrastive Analyse der Phraseologismen und Metaphern: spanisch (Spanien) - slowakisch - Spišiaková, Mária, 1973-
Historická, kultúrna, politická a ekonomická charakteristika Španielska. El País ako jeden z najstarších a najpredávanejších nezávislých demokratických denníkov v Španielsku. Španielska frazeológia. Výskyt frazeológií, príležitostných metafor v španielskom denníku El País počas prezidentských volieb v USA. Zameranie na politiku, kultúru a podnikanie. Tematické slovné polia v španielskych novinách El País.