Ergebnisse der kontrastiven Analyse der folgenden Sprachpaare: deutsch/BRD - slowakisch, deutsch/Österreich - slowakisch, slowakisch - deutsch, englisch/USA - slowakisch, spanisch/Spanien - slowakisch, spanisch/Kolumbien - slowakisch, französisch - slowakisch - Lišková, Danuša
Zhrnutie cieľov kontrastnej analýzy stanovených v úvode štúdie. Na vybraných častiach tlačového jazyka denníkov tvoriacich mienku vo zvolených krajinách, bola frazeológia týchto jazykov podrobená kontrastívnej a kvantitatívnej analýze. Na základe analýzy lingvistického materiálu preskúmanie rozdielov, podobností, univerzál a stupňa rovnocennosti z lexikálno-sémantického hľadiska. Miera splnenia týchto cieľov.