Profit or loss in commercial companies and its allocation in the process of global harmonization - Košovská, Iveta
V príspevku sú prezentované teoretické východiská vysporiadania výsledku hospodárenia - zisku alebo straty - vybraných obchodných spoločností v nadväznosti na aktuálnu právnu úpravu účtovníctva Slovenskej republiky. Rozdelenie zisku a usporiadanie straty v akciovej spoločnosti, v spoločnosti s ručením obmedzeným a v družstve.