Long-run elasticity of substitution in the Slovak economy - Szomolányi, Karol, 1976-
Odhad elasticity substitúcie vstupov z dlhodobého pohľadu v slovenskej ekonomike na základe údajov z Národnej banky Slovenska v období 1997-2014 pomocou modelu s dolnopriepustným filtrom. Nízka hodnota elasticity substitúcie (cca 0,10) ako užitočná informácia pre politikov; naznačenie opustenia široko využívanej Cobb-Douglasovej výrobnej funkcie.