Právne inštitúty a návrhy de lege ferenda potenciálne vedúce k zvýšeniu účasti na doplnkovom dôchodkovom sporení - Slezáková, Andrea, 1980-
Medzi výsledky slovenskej dôchodkovej reformy patrí predovšetkým rozčlenenie dôchodkové ho systému na tri piliere. Dôchodkové poistenie predstavuje prvý pilier, starobné dôchodkové sporenie druhý pilier a tretí pilier reprezentuje doplnkové dôchodkové sporenie. Edukácia obyvateľstva v oblasti doplnkového dôchodkového sporenia je nevyhnutná, nakoľko perspektívne pri zohľadnení vývoja populácie, bude delegácia zvýšenia zodpovednosti za dôchodkový príjem v starobe zo štátu na jednotlivca nevyhnutnosťou. V tomto kontexte sa javí ako vhodné zamerať pozornosť na generáciu mladých ľudí - poslucháčov vysokých škôl. Prezentácia výsledkov anonymného dotazníkového prieskumu zameraného na potenciálne faktory motivujúce študentov v dennej forme štúdia ako budúcich absolventov, následne zamestnancov či podnikateľov k uzatvoreniu zmluvy o doplnkovom dôchodkovom sporení s doplnkovou dôchodkovou spoločnosťou.