Professional skepticism in statutory audit under conditions of increasing requirement on the relevance of accounting information - Krišková, Petra, 1981-
Profesionálny skepticizmus a jeho dôsledné uplatňovanie je významnou súčasťou celého procesu auditu účtovnej závierky za účelom dosiahnutia efektívnych a vierohodných výsledkov. Nadnárodná úprava auditu účtovnej závierky obsahuje požiadavku na uplatňovanie profesionálneho skepticizmu, avšak v slovenskej legislatíve je explicitne vymedzená až v zákone č. 423/2015 Z.z. o štatutárnom audite a o zmene a doplnení zákona č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov.