IFRS 17 and the challenges ahead for insurance sector - Meluchová, Jitka, 1965-
IASB zverejnila v máji 2017 konečnú verziu medzinárodného štandardu pre finančné vykazovanie, označeného ako IFRS 17 Poistné zmluvy, ktorý nadobúda účinnosť pre účtovné obdobia začínajúce 1.1.2021 alebo neskôr, pričom sa povoľuje jeho predčasné uplatňovanie, pokiaľ sa budú zároveň aplikovať štandardy IFRS 15 Výnosy zo zmlúv so zákazníkmi a IFRS 9 Finančné nástroje. Zmeny, ktoré prináša nový štandard.