Právne následky rozhodnutia Ústavného súdu o nesúlade právnych predpisov s ústavou na súdne spory v oblasti energetiky - Bilišňanský, Miroslav
Posudzovanie súladu právnych predpisov s Ústavou patrí už tradične k najdôležitejšej rozhodovacej činnosti Ústavného súdu, pomocou ktorej Ústavný súd zabezpečuje tzv. abstraktnú kontrolu ústavnosti. Analýza hmotnoprávnych účinkov vyslovenia možnej protiústavnosti právneho predpisu, a rozhodnutia Ústavného súdu s tým spojeného a v súčasnosti prebiehajúcich súdnych sporov vo veci straty nároku na štátnu podporu pre tých vý- robcov, ktorí si v roku 2015 nesplnili svoje zákonom predpísané povinnosti.