Relations between profitability and indebtedness - Oriskóová, Denisa
Analýza vzťahov ukazovateľov rentability a zadlženosti na vzorke podnikov. Ukazovatele rentability, konkrétne rentabilita majetku a kapitálu a ukazovatele zadlženosti. Ukazovatele rentability umožňujú stanoviť celkovú ziskovosť podniku. Ukazovatele zadlženosti informujú o štruktúre a výške záväzkov v širšom zmysle. Autorka zisťuje, či zmeny v zadlženosti podniku vypočítané na základe rentability majetku a rentability vlastného imania korešpondujú so zmenou ukazovateľa zadlženosti.