Nejtralitet v slučaje graždanskich vojn - Mráz, Stanislav
Neutralita v prípade medzištátnych vojnových konfliktov. Právo neutrality v prípade vnútroštátneho ozbrojeného konfliktu - občianskej vojny. Občianska vojna verzus vnútorné nepokoje. Intervencia tretej strany (štátu). Vzťahy medzi povstalcami a vládou, vládou a intervenujúcim štátom z pohľadu medzinárodného práva.