Reality of housing policy in Slovakia – the issue of rental housing - Dudáš-Pajerská, Erika, 1988-
Právo na bývanie by mohlo byť definované ako základné sociálne právo, ktoré sa vyznačuje a osobitný charakter. Obývací priestor je segment, ktorého úroveň má priamy a nepriamy vplyv na všetkých segmentov hospodárstva. Trend vo vyspelých ekonomikách zdôrazňuje potrebu pružnosti trh bývania, ktorý musí napraviť súčasné hospodárske fungovanie. Flexibilita je založená aj na trhu s prenájmom, v ktorom má Slovensko dlhodobý nedostatok pokroku. Analýza nájomného segmentu bývania na Slovensku.