Qualitative characteristics of useful financial information - Šlosárová, Anna
Na základe teoretických poznatkov zovšeobecnených v US GAAP, IFRS, Smernici EP a Rady 2013/34/EÚ o účtovných závierkach a v zákone o účtovníctve autorka identifikuje spoločné znaky a rozdiely vo vymedzení kvalitatívnych charakteristík užitočných finančných informácií v jednotlivých úpravách účtovníctva. Snaha presvedčiť používateľov informácií z účtovníctva o význame a dôležitosti poznania vlastností finančných informácií prezentovaných v účtovných závierkach, pretože im to napomôže pri ich rozhodovaní sa.