Tax and insurance charges burden on dividends - witholding tax vs. health insurance - Vašeková, Miroslava, 1978-
Od 1.1.2017 bolo zavedené zdaňovanie podielov na zisku (dividend) a iných vybraných príjmov fyzickej osoby. Sadzby dane z príjmov. Podiely na zisku (dividendy) ako príjem zo závislej činnosti. Ilustrácia zmien a analýza ich vplyvu na daňovo-odvodové zaťaženie daňovníka (príjemcu dividend).