Demokratizace energetiky skrze vlastní výrobu a spotřebu - Chalupa, Štěpán
Takmer polovica domácností v EÚ by sa mohla zapojiť do výroby energie z obnoviteľných zdrojov energie pre vlastné použitie. Pripravuje sa smernica o podpore využívania energie z obnoviteľných zdrojov. Príslušné pasáže obsahujú kvalitný legislativný rámec pre podporu samovýroby či už individuálnej alebo prostredníctvom energetických komunít a družstiev.