Ukončenie podnikania v pracovnom práve - Dobšovič, Dušan
S prípadom celkového ukončenia podnikateľskej činnosti je spojený aj zánik osoby v postavení zamestnávateľa ako právneho subjektu bez právneho nástupcu. Tiež ukončenie podnikania zamestnávateľa (fyzickej alebo právnickej osoby) je dôvodom pre ukončenie všetkých dovtedy uzavretých pracovnoprávnych vzťahov. Tento proces musí prebiehať v súlade s požiadavkami Zákonníka práce.