<The >Impact of quality management on economic performance of enterprises - Štofová, Lenka, 1989-
Cez všetky uskutočnené štúdie boli vyvodené závery s cieľom analyzovať dôsledky zavádzania systémov manažérstva kvality prostredníctvom finančných výsledkov podnikov výrazne v rozpornosti. Niektorí autori dospeli k záveru, že existuje pozitívny vzťah medzi systémom manažérstva kvality a finančným zlepšením podnikov, zatiaľ čo iní autori neidentifikovali dôkazy podporujúce takýto vzťah. To si vyžaduje sledovanie a analýzu nákladov na kvalitu. Pozornosť by sa mala venovať kvalite kvôli svojmu priamemu vplyvu na lojalitu zákazníkov. Kontrola kvality môže byť založená na 8 princípoch manažérstva kvality, ktorých implementácia významne prispieva k zvýšeniu efektivity fungovania a finančnej prosperity podniku. Najvýznamnejším problémom kontroly kvality tiež predstavuje fluktuácia zamestnancov a nedostatočné vedenie záznamov o nákladoch na kvalitu.