Urbanization of Poverty and the Sustainable Development of Urban Areas in Chile - Janubová, Barbora, 1991-
Fenomén urbanizácie a jeho vplyv, nielen na udržateľný hospodársky rozvoj v Čile. Stručná história procesu urbanizácie a bytovej politiky v Čile. Nelegálne osídlenia a uzavreté komunity, ako ochrana pred nebezpečnými prvkami, vznikajúcimi v slumoch. Analýza dôsledkov bytovej politiky a ďalších národných stratégií, pomocou indexu udržateľnosti miest (Urban Sustainable Index).