Spolupráca ČĽR a SR v rámci platformy '6+1' na pozadí iniciatívy „Pás a cesta“ - Brocková, Katarína, 1976-
Iniciatíva čínskeho prezidenta Xi Jinpinga „Pás a cesta“ zameraná na obnovenie a rozšírenie historickej hodvábnej cesty a jej znovuvybudovanie v 21. storočí oficiálne ohlásená na jeseň roku 2013. Spolupráca Čínskej ľudovej republiky a Slovenskej republiky v rámci iniciatívy „Pás a cesta“ na pozadí kooperačnej platformy ´16+1´.