Approaches and determinants of business performance evaluation - Hurný, František
Keďže podnikateľské prostredie sa v poslednom období rýchlo rozvíja, je nutné prihliadať aj na posledné výskumy týkajúce sa merania a hodnotenia podnikateľskej výkonnosti. Tri hlavné elementy podnikovej výkonnosti a to, celková efektívnosť, prevádzková výkonnosť a finančná výkonnosť. Medzi hlavné funkcie podnikovej výkonnosti patrí motivačný mechanizmus, manažérsky nástroj zlepšovanie a funkcia tvorby cieľov podniku. Popis determinantov podnikovej výkonnosti.