Urban food security in terms of Prešov region, Slovakia - Dudáš-Pajerská, Erika, 1988-
Potravinové púšte ako forma hrozby pre potravinovú bezpečnosť. Definovanie lokalizácie uvedených oblastí z hľadiska vybraného regiónu Slovenskej republiky prostredníctvom výstupov z GIS, berúc do úvahy charakteristiky regiónov ako prírodné bariéry, dopravnú sieť, charakter a štruktúru príjmov a výdavkov spotrebiteľov. Predmetom skúmania je maloobchod s potravinami vo vybranom regióne.