Islamský štát v Afganistane - hrozba destabilizácie strednej Ázie - Čech, Ľubomír, 1955-
Afganská národná armáda a jej závislosť na americkej pomoci. Nestabilná stredná Ázia ako hrozba pre ruské a čínske záujmy v oblasti. Mimoriadny záujem Islamského štátu o Turkménsko.