Prenájom majetku obce - Hrtánek, Ladislav
Každá obec je základnou jednotkou miestnej samosprávy, ktorá jednak hospodári s vlastným majetkom, ktorý vlastní a jednak je subjektom verejného práva s rozhodovacou právomocou. Spôsoby prenájmu majetku obce podľa zákona o majetku obcí.