Perpsektívy námornej dopravy v Arktíde - Severná morská cesta - Harakaľová, Dorota, 1989-
Definovanie Severnej morskej cesty (NSR) na základe legislatívy Ruskej federácie. Pravidlá plavby na NSR. Analýza najdôležitejších faktorov, ktoré majú vplyv na atraktivitu a využívanie NSR v porovnaní s inými námornými trasami.