Globální veřejný statek na příkladu Systému systémů globálního pozorování Země - Machoň, Miloslav
Charakteristika verejných statkov a ich vplyv na problém zlyhania trhu pri poskytovaní verejných statkov. Verejné statky a ich poskytovanie na globálnej úrovni. Globálny systém systému pre sledovanie Zeme ako globálny verejný statok.