Kritický pohľad na efektívnosť nórskych grantov pri prechode na zelené hospodárstvo Slovenskej republiky, prípadová štúdia: Projekt Biomasové logistické centrum firmy BIOPEL - Karelová, Klaudia
Postoj Nórska a jeho obyvateľov k Európskej únii. Nórska pomoc a nórske granty. Slovenská stratégia prechodu na zelené hospodárstvo. Analýza využitia programu grantov Nórska s názvom „Zelené inovácie v priemysle“ v podmienkach Slovenskej republiky. Hodnotenie projektu BLC (Biomasové logistické centrum) spoločnosti Biopel.