Prezidentské voľby v Ekvádore 2017 - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Prezidentské voľby v Ekvádore boli poznačené rozdelením spoločnosti na dva politické tábory, ktoré veľmi ťažko môžu dosiahnuť vzájomný kompromis. Ich víťazom sa stal Lenín Moreno kandidát najsilnejšej ekvádorskej politickej sily a zároveň vládnej strany Alianza Pais. Bývalý ekvádorský viceprezident Lenín Moreno nastupuje do pozície prezidenta v situácii, keď mu Rafael Correa zanechal rozporuplné politické dedičstvo.