Vodné zdroje a priemyselná produkcia v kontexte environmentálnych otázok Ukrajiny - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Okrem environmentálnych a ekonomických problémov a hrozieb, akými sú nízke vodné zdroje a nedostatok vody, Ukrajina trpí ekologickými problémami, ako je znečistenie ovzdušia, degradácia pôdy, odlesňovanie, nebezpečné geologické procesy, atď. Cieľom článku je podrobne analyzovať vzťah medzi priemyselnou výrobou a spotrebou vodných zdrojov.