South Korea and its business culture - Lajčiak, Milan
Južná Kórea ukázala po veľmi úspešnom období industrializácie schopnosť riadiť výzvy globálnej konkurencie a dosiahnuť vedúce postavenie na svetových pozíciách v niektorých pokročilých technologických oblastiach. Jeho globálny úspech si zaslúžil medzinárodné uznanie. Článok prináša pohľad na manažment kórejských firiem, na formovanie kórejskej podnikateľskej kultúry, ktorá sa opiera o Konfuciánske hodnoty, japonské a americké vplyvy, ktoré vysvetľujú hlavné aspekty podnikateľskej komunikácie a manažérskych praktík.