25 rokov skúseností s úspešnou prevádzkou Vodného diela Gabčíkovo - Grundová, Ingrid
Výskumníci, projektanti, stavbári a technológovia pred viac ako 50 rokmi spojili svoje vedomosti a úsilie a pod Bratislavou po podpísaní zmluvy s Maďarskom začali v roku 1977 budovať najväčšiu vodnú stavbu v strednej Európe. Účel vodného diela. Vodný režim a prevádzka na VD Gabčíkovo.