Elektronické upomínacie a exekučné konanie - Bystrická, Katarína
Od 1. februára 2017 sa novým zákonom o upomínacom konaní zavádza nové elektronické konanie o platobnom rozkaze. Upomínacie konanie je alternatívou pre podanie žaloby a návrhu na vydanie platobného rozkazu v písomnej podobe. Cieľom konania je zrýchliť a zefektívniť súdne konanie o peňažných nárokoch.