Antisthenova "naturální ekonomie". Enkrateia a Hédoné optikou racionální volby - Kramoliš, Oldřich
Predchodca kynickej školy Antisthenés (444 – 365 pr. n. l.) prichádza s osobitným chápaním zdržanlivosti ako obrany proti negativným dôsledkom nadmerného vyhladávánia slasti.