Robot môže byť aj bezpečnostný prvok - Janková, Nikoleta
Rýchly pokrok technológií vďaka vývoju a investíciám priemyselných firiem do automatizácie umožnil, aby sa firmy čoraz viac spoliehali na stroje a hľadali nové možnosti. Automatické stroje umožňujú firmám zvyšovať tempo a udržať kvalitu výroby. Cenou nie sú ohrozenia, pretože ľudia menej vykonávajú nebezpečné činnosti. Vzniká však nutnosť vytvoriť nové podmienky pre bezpečnosť práce s ovládaním zariadenia, čiže povinnosť zaviesť bezpečnostné smernice a pokyny. Názor firmy Deloitte na problémy s kybernetickými útokmi a vydieraním.