Aviation Safety: Legal Obligations of States and Practice - Klenka, Michal
Úvod do problematiky bezpečnosti a ochrany letectva s dôrazom na leteckú prax leteckých spoločností. Zmena pochopenia bezpečnosti letectva po zrušení letu MH17 v Malajzii v júli 2014 a povinnosti zmluvných štátov podľa Chicagského dohovoru (článok 3 "absolútny" zákaz používania zbraní proti civilným lietadlám v lete v čase mieru a článok 83 uvádza rámec v čase vojny). Pojem bezpečnosť a bezpečnosť v leteckej doprave. Stručné historické zhrnutie a praktiky leteckých spoločností, ktoré letia nad vojnovými zónami.