Aktuálne trendy energetickej bezpečnosti v Európskej únii - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Analýza súčasnej situácie a z nej vyplývajúce trendy energetickej bezpečnosti EÚ z pohľadu externých vplyvov a tou je bezpečnosť dodávok zdrojov primárnej energie. Diverzifikácia dodávok zdrojov primárnej energie. Závislosť od importu primárnej energie do EÚ. Energetická bezpečnosť je úzko previazaná so zahraničnými a bezpečnostnými prioritami EÚ.