Relaţiile economice externe ale Republicii Slovace şi impactul lor asupra edificãrii statalitãţii Slovace - Lipková, Ľudmila
Krátko z histórie Slovenskej republiky. Miesto Slovenska vo svetovom spoločentve. Slovensko a jeho zahranično-ekonomické vzťahy. Zahraničný obchod SR. Priame zahraničné investície v SR. Medzinárodná migrácia obyvateľstva.