Capacitated vehicle routing problem depending on vehicle load - Čičková, Zuzana, 1978-
Zaťaženie vozidla ako faktor spotreby paliva, a tým aj emisie skleníkového plynu CO2. Minimalizácia spotreby paliva nielen v závislosti od dĺžky trasy, ale aj zaťaženia vozidla - matematický model smerovacieho problému kapacitného vozidla závisiaci od zaťaženia vozidla (CVRPVL) v nelineárnej a lineárnej verzii. Ilustratívny príklad zo Slovenska.