Obchodný register - zmeny - Trizuliak, Tibor
V súčasnosti neexistuje v SR právna úprava, ktorá by umožňovala prepojenie systému obchodného registra s inými obchodnými registrami. Nefunguje vzájomná výmena zapisovaných údajov alebo poskytovanie uložených listín cez jednotný systém prepojenia, ktorý by bol prístupný vo všetkých jazykoch EÚ. Preto bolo nevyhnutné prijať novelu zákona o obchodnom registri a zároveň splniť požiadavky kladené smernicou Európskeho parlamentu a Rady č. 2012/17/EÚ.