[Dějiny Saúdské Arábie] - Sorby, Karol R.
Recenzia na knihu, ktorá obsahuje množstvo poznatkov, ktoré sú výsledkom dlhoročného výskumu. Jej celkový charakter a hĺbka autorovej erudície pomáhajú ozrejmiť mnohé chybné predstavy alebo nesprávnu interpretáciu faktov, ktoré neumožňujú jasný prienik čitateľa do zásadne uzavretej saudskoarabskej spoločnosti. Autor prináša čitateľovi živý, plnokrvný obraz ešte stále tradičnej, konzervatívnej spoločnosti s jej hlboko zakorenenými islámskymi hodnotami, keď krajina zápasí so sekulárnymi účinkami západnej modernizácie s jej všadeprítomnou kultúrou a konzumným životným štýlom.