Analýza vybraných migračných štatistík v Európskej únii - Korečko, Jaroslav
Teoretické východiská problematiky. Pozitívne a negatívne dopady migrácie. Migranti a utečenci v Európe. Príčiny migrácie v r. 2015. Hlavné krajiny pôvodu migrantov. Najčastejšie národnosti utečencov prichádzajúcich od Stredozemného mora od januára 2016 do marca 2017.