Vývoj ceny bývania je zatiaľ v súlade s ekonomickými fundamentmi - Cár, Mikuláš
Problematika bývania sa intenzívnejšie vníma najmä vtedy, keď dochádza k rastu cien bytov a domov, čím sa zvyšujú finančné nároky na ich obstaranie alebo prenájom. Vývoj cien bývania zaujíma nielen tých, ktorí problém bývania aktuálne riešia, ale aj mnohých odborníkov v oblasti trhu s bývaním. Možnosti hodnotenia aktuálneho vývoja cien bývania na aktuálne dostupných údajoch, ktoré však treba chápať ako indikatívne, keďže neexistuje jeden univerzálny indikátor, resp. spôsob hodnotenia cien nehnuteľností.