Fakta a mýty o zelezniční přepravě mezi Čínou a EU - Kolář, Petr
Význam vnútrozemského dopravného spojenia Číny s Európou. Nová Hodvábna cesta - niektoré fakty a mýty o nej. Štátny investičný projekt Belt road initiative financovaný prostredníctvom Ázijskej infraštrukturálnej investičnej banky (Asian Infrastructure Investment Bank, AIIB). Spoľahlivosť prepravného času. Železničná doprava drahšia než námorná. Železničná doprava atraktívna hlavne pre špecifické druhy tovaru.