Employment Growth and Labour Elasticity in V4 Countries: Structural Decomposition Analysis - Hudcovský, Martin, 1988-
Analýza determinantov rastu zamestnanosti v krajinách V4 pomocou nového prístupu štruktúrnej dekompozície; rozklad celkovej zmeny zamestnanosti na šesť faktorov. Výsledky vysvetľujú nízku elasticitu práce v krajinách Vyšehradskej štvorky a presahujú jednoduchý argument rastu produktivity práce.