Calculation of solvency capital requirements for non-life underwriting risk using generalized linear models - Valecký, Jiří
Solventnostné kapitálové požiadavky (SCR, solvency capital requirement) a klasifikácia rizík v Solventnosti II. Modelovanie SCR pre upisovacie riziko neživotného poistenia vo viacerých zovšeobecnených lineárnych modeloch (GLM, generalized linear models) a porovnanie výsledkov najmä z pohľadu frekvencie a závažnosti poistných nárokov (plnení).