Uvoľnenie dlhovej brzdy - riziko udržateľnosti dlhu (?) - Kálovec, Marek
Príspevok sa venuje aktuálnej téme udržateľnosti dlhu v súvislosti so snahou o uvoľnenie fiškálnych pravidiel. Koncept nezávislých fiškálnych inštitúcií (tzv. fiškálne rady) a ich úloha v hospodársko-politickom priestore krajín. Analýza vzťahu medzi verejným dlhom a rastom reálneho HDP na vzorke 40 krajín OECD a EÚ. Na základe empiricke analýzy autori prezentujú, do akej miery môžu zadlžené ekonomiky generovať prírastky produktu.